Επίτιμος δημότης Λάρισας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης Λάρισας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

905
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
επίτιμος δημότης Λάρισας ο ΠτΔ

Επίτιμος δημότης της Λάρισσας ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο ΠτΔ βρέθηκε στη Λάρισσα, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνάτιου, κάνοντας δηλώσεις για τον αγώνα που δίνουν οι Έλληνες πολίτες.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παυλόπυλος παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου. Ο ΠτΔ βρέθηκε στη λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου, κι έπειτα μετέβη στο Δημαρχείο όπου ακολούθησε η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη (η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο).

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στη πολιτισμική σημασία της πόλης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.

«Πρέπει να το αναγνωρίσουμε στο Λαό μας ότι με τεράστιες θυσίες η Ελλάδα εμπεδώνει, ιδίως με την καθοριστική συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων οι οποίες έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.

Η χώρα μας είναι αποφασισμένη με τις προευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις τις ενωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, να συμβάλλει με τους λοιπούς Εταίρους μας ώστε η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, κατά τον προορισμό της και τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με δείκτες πορείας τον Ανθρωπισμό, την Ειρήνη, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την αειφόρο Ανάπτυξη.»

Για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη, ο ΠτΔ σχολίασε: «Είναι μεγάλη η τιμή που μου επιφύλαξε η πόλη ανακηρύσσοντας με επίτιμο δημότη ενός Δήμου με πανάρχαια και λαμπρή ιστορία αλλά και με εξίσου ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον. Είναι ακριβώς αυτή η εμβληματική ιστορική διαδρομή της Λάρισας, αλλά και τα προσωπικά συναισθήματα τα οποία με διακατέχουν, που καθορίζουν, εκτός από το μέγεθος της τιμής, και το μέγεθος του αντίστοιχου χρέους το οποίο μου αναλογεί να διδάσκομαι, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, από τις πολλαπλές πηγές έμπνευσης του Τόπου σας»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ