HoloLens, Virtual Reality και Videogames – Μέρος 2ο

HoloLens, Virtual Reality και Videogames – Μέρος 2ο

720
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εισαγωγή

Την προηγούμενη βδομάδα αρχίσαμε να μιλάμε για ένα θέμα που ενδιαφέρει όλο και περισσότερους gamers –και όχι μόνο– το VR, και αναλύσαμε τη θέση και το μηχάνημα της Sony. Αυτή τη βδομάδα θα ασχοληθούμε με τη Microsoft για να δούμε την απάντηση της εταιρίας, που ακούει στο όνομα HoloLens.

HoloLens, η διαφορετική προσέγγιση

HoloLens
HoloLens

Η Microsoft πάει το πράγμα αλλού… Δεν ασχολείται με το VR αυτό καθαυτό αλλά με μια τεχνολογία και μια συσκευή που ονομάζει HoloLens. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια κάσκα σε βάζει σε έναν άλλο κόσμο, αλλά για γυαλιά που τα φοράς και, βλέποντας τον κόσμο γύρω σου, παρουσιάζονται μπροστά σου διάφορα πράγματα σε ολογραφική μορφή. Αυτό ονομάζεται ενισχυμένη-επαυξημένη πραγματικότητα. Το HoloLens δεν στοχεύει μόνο στο gaming κοινό του Xbox, αλλά και σε χίλιες δυο χρήσεις, με αρκετές Windows 10 εφαρμογές να τρέχουν και εδώ. Η εταιρία έχει κάνει συνεργασίες με πολλές άλλες εταιρίες και όχι μόνο. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε τη συνεργασία με το Case Western Reserve University, που υπολογίζει να χρησιμοποιεί το HoloLens για 3D παρακολούθηση μαθημάτων ανατομίας που σε μια οθόνη ή μια εικόνα δεν θα ήταν τόσο αληθοφανή και περιεκτικά.

HoloLens
Παρακολούθηση μαθημάτων.

Επίσης, η εταιρία από την Ουάσιγκτον υπόσχεται 100.000$ και δύο development kits στις πέντε πρώτες ομάδες που θα σκεφτούν τις πιο τρελές και εντυπωσιακές ιδέες για το gadget, με τα πρώτα development kits να στέλνονται στα studio ανάπτυξης μέσα στο πρώτο μισό του 2016 έναντι του ποσού των 3.000$ παρακαλώ!

 

 

Οι πρώτες παρουσιάσεις

HoloLens
Παίζοντας…

Η Microsoft έχει παρουσιάσει κάποια demos των δυνατοτήτων του Hololens τόσο στο περιβάλλον του Xbox όσο και στα Windows 10. Στην E3 2015, στη συνέντευξη Τύπου, μας έδειξαν πώς θα μπορούμε να παίζουμε το δημοφιλές παιχνίδι Minecraft μέσω της συσκευής. Λίγο καιρό πριν, στην Build Developer Conference του 2015, είχαμε δει ένα demo με τα Hololens να τρέχουν εικονικά τα Windows 10 μέσα σε ένα σαλόνι σε ολογραφικό περιβάλλον. Εκεί το μηχάνημα μετατρέπει το δωμάτιο σε έναν χώρο παιχνιδιού, δουλειάς και ψυχαγωγίας με ολογραφικούς πίνακες, videos, ημερολόγια, εικονικά ρομπότ και ένα σωρό άλλα πράγματα, που μεταμορφώνουν το φυσικό περιβάλλον σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Τα χαρακτηριστικά

HoloLens
Σε Windows 10 περιβάλλον.

Κάποια από τα specs που έχουν αναφερθεί σχετικά με  αυτό το μηχάνημα, είναι ότι θα επικοινωνεί με άλλες συσκευές μέσω WiFi και Bluetooth, κάνοντας το εύρος αυτών των συσκευών αρκετά μεγάλο. Να πούμε επίσης ότι θα μπορεί να συνδεθεί με παραπάνω από μια συσκευές ταυτόχρονα. Η μπαταρία του θα διαρκεί πέντε με πεντέμισι ώρες, εάν όμως ασχολείστε πιο έντονα με το μηχάνημα, η διάρκεια θα πέφτει στις δυόμισι ώρες. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή όταν φορτίζει. Θα είναι τελείως ασύρματη και, όσον αφορά το τι θα βλέπουμε, αναφέρθηκε ότι θα είναι σαν να κοιτάζουμε μια οθόνη 15 ιντσών από απόσταση 60 εκατοστών. Στο εσωτερικό του HoloLens, αν και δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό, αλλά μόνο φήμες, ακούγεται ότι θα υπάρχει ένας x86 επεξεργαστής, καθώς και 2GB RAM. Οι προδιαγραφές αυτές μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν, κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβεί μέχρι η συσκευή να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Μια ματιά στο μέλλον

HoloLens
Χτίζοντας τον δικό σου κόσμο.

Η εταιρία δεν είναι εντελώς αντίθετη με τη φιλοσοφία του VR, αλλά σύμφωνα με τον Phil Spencer –το μεγάλο «κεφάλι» στον τομέα του Xbox και του gaming της Microsoft– η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών δεν είναι έτοιμη ακόμα για αυτή την τεχνολογία, χωρίς να την απαξιώνει, αλλά περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί για να μπει δυναμικά στο παιχνίδι.

Κλείνοντας, θα αναφέρουμε ότι η Microsoft δουλεύει πάνω σε μια VR συσκευή που θα επιτρέπει σε παραπάνω από έναν ανθρώπους να εισέρχονται ταυτόχρονα στο εικονικό περιβάλλον. Οι χρήστες θα μοιράζονται την ίδια εμπειρία και θα αλληλεπιδρούν στον εικονικό κόσμο όλοι μαζί. Όπως και παραπάνω, εδώ δεν μιλάμε μόνο για το gaming, καθώς η εταιρία ασχολείται με πολλούς τομείς και δεν θα ήθελε να χάσει κάτι αν το project δεν πιάσει τόπο στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών.

Τέλος, θα παραθέσουμε τα videos από την παρουσίαση της E3, καθώς και της Build Developer Conference του 2015, για να –ας μας επιτραπεί η έκφραση– «ψαρώσετε» όσο και εμείς όταν τα είδαμε για πρώτη φορά!

Συνέχεια στο 3ο Μέρος

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ